top of page

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΟΥΣΗΣ

Ο Νίκος Αγγούσης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι μουσικός τρίτης γενιάς, της γνωστής μουσικής οικογένειας Δοϊτσίδη (Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, Θεοπούλα και Λαμπριάννα Δοϊτσίδη). Τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα προέρχονται από την οικογένεια του και συγκεκριμένα από τον παππού του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, ο οποίος αποτέλεσε και το κύριο μουσικό του πρότυπο.

Η πρώτη συστηματική ενασχόληση του με το κλαρίνο (σε πρώτη φάση κλασικό) ξεκίνησε στην ηλικία των 12 ετών με πρώτο του δάσκαλο τον Γερμανό Johan Weis, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία ως τα τέλη 1995. Τη χρονιά αυτή επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται μαζί με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μαθητεύει στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης με δάσκαλο τον Φώτη Τερζή. Ταυτόχρονα κάνει και τα πρώτα του δειλά βήματα στην παραδοσιακή μουσική συμμετέχοντας σε συναυλίες της οικογένειας του, σε πρώτη φάση με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα και στη συνέχεια ως βασικό μέλος του συγκροτήματος.

Αρχές του 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Εκτός από την θεωρητική κατάρτιση που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της φοίτησης του στο τμήμα, μαθήτευσε και για ένα ακαδημαϊκό έτος με τον Γιώργο Καραφέρη, για δύο ακαδημαϊκά έτη με τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο και για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο με τον Κώστα Ζέρβα.

Όσον αφορά στις καλλιτεχνικές του συνευρέσεις, έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές όπως: Γιώτα Βέη, Γλυκερία, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σταυρούλα Δαλιάνη, Οικογένεια Δοϊτσίδη, Βαγγέλη Νανάκο, Βαγγέλη Δημούδη, Ματούλα Ζαμάνη, Αρετή Κετιμέ, Μάνο Κουτσαγγελίδη, Παναγιώτη Λάλεζα, Ασπασία Στρατηγού, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Cigdem Aslan, Brenna McCrimmon, Dilek Koc, Μιχάλη Καλιοτζίδη, Αδέλφια Τσαχουρίδη, Θοδωρή Μέρμηγκα, Γιάννη Σαούλη, Μανώλη Σύριο και πολλούς άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες καθώς και με διάφορα μουσικά σχήματα όπως: Villagers of Ioannina City, kontrabando ensemble, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, Οδρύσες, Λαλητάδες της Ροδόπης (Θράκη), Θρακόμελο, κ.α.. Πέραν των άλλων είναι βασικό μέλος σε σχήματα όπως Λωξάντρα, Μπρατίμια.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ λαϊκής μουσικής στο εσωτερικό σε διάφορες ελληνικές πόλεις, αλλά και στο εξωτερικό όπως: Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Πολωνία, Ολλανδία, Τουρκία, Ουγγαρία κ.α..

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Παραδοσιακό κλαρίνο σε διάφορα Μουσικά σχολεία και Ωδεία ανά την Ελλάδα.

Τέλος, παρουσιάζει πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα

Από το 2007 είναι μέλος του συγκροτήματος ‘Λωξάντρα’ και έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Αλγερία.

Το 2009 αποφοιτεί από το Πανεπιστήμιο και το 2010 εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε Μουσικά σχολεία στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά συμμετέχει ως μουσικός του ΚΘΒΕ στο θεατρικό έργο ‘’Λωξάντρα¨ της Μαρίας Ιορδανίδου, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

Το 2014 διδάσκει βιολί στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ της Ηπείρου. Μέχρι και σήμερα παραδίδει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θεματικές την τροπική μουσική (μακάμ) και τροπικό αυτοσχεδιασμό, βιολιστικές τεχνικές στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Το 2017 αποφοιτεί από το Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ (Codarts), ολοκληρώνοντας τις

μεταπτυχιακές του σπουδές στο βιολί, με εξειδίκευση στο μετρικό και μη μετρικό αυτοσχεδιασμό.

Σήμερα είναι μέλος στα σχήματα: Μπρατίμια, Λωξάντρα, Rosal trio και στην ορχήστρα της Dilek Koc.

ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΚΛΑΤΖΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καβαλα. Το 1996 αρχίζει τις σπουδές του στο “παραδοσιακό βιολί”, ενώ ταυτόχρονα το 1997 εισάγεται στο Μουσικό σχολείο Καβάλας όπου ξεκινάει τις μουσικές του σπουδές στο "κλασικό" βιολί. Το 2000 συμμετέχει στους Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες και διακρίνεται με την Τρίτη θεση στη κατηγορια του Παραδοσιακού βιολιού.

Μετά την αποφοίτησή του από το Μουσικό σχολείο, πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδικότητα στο «Ελληνικό Παραδοσιακό Βιολί». Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολουθεί αρκετά σεμινάρια που διοργανώνουν καλλιτέχνες της παραδοσιακής ελληνικής και τουρκικής μουσικής όπως ο Σταθης Κουκουλάρης, ο Γιώργος Κόρρος, ο Πετρούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Σαραγούδας, η Γιασεμί Σαραγούδα, ο

Αντώνης Απέργης, ο Ross Daily, ο Baki Kemanci, Omer Erdogdular κ.α.Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Δοιτσίδης Καριοφυλής, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Παζαρέντσης Σταύρος, Ντίλεκ Κότς, η Αρετή Κετιμέ, ο Κουτσαγελίδης Μάνος, και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

Ο Δημήτρης Παναγούλιας γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 περνάει στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου και σπουδάζει για τέσσερα χρόνια, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές του, καθώς αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική και ιδιαίτερα με τα κρουστά.

Παίζει ντραμς από την ηλικία των δεκαπέντε με διάφορα ροκ σχήματα και από το 1997 σπουδάζει Ελληνική παραδοσιακή μουσική και κρουστά (μπεντίρ, ρεκ, νταούλι, νταραμπούκα) με τον Δημήτρη Μπάρμπα στο Ελληνικό παράρτημα της Σχολής Ρυθμού Agostini αλλά και ρυθμικά ιδιώματα της Λατινικής Αμερικής. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Κωστα Αναστασιαδη, Misirli Ahmet και Levent Yildirim. Έχει επίσης κάνει μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Παναγιώτη Δρακόπουλο και με τον Σάκη Αξενόπουλο, μαθήματα ουτιού με τους Ziad Rajab και Κυριάκο Ταπάκη,μαθήματα θεωρίας μακάμ με τον Γιώργο Ψάλτη και Μάρκο Σκούλιο, tabla και Ινδικής ρυθμικής με τον Σάκη Λάιο.

 

Παίζει σε σταθερή βάση με τα σχήματα Λωξάντρα, Ziad Rajab Ensemble, Νοστος, Μπρατιμια και με την Dilek Koc και έχει συμπράξει με τα σχήματα Sikàyet, Yeden, Κοντραμπάντο, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και με πολυάριθμους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως τους Νίκο Κυπουργό, Chico Freeman, Κώστα Μαγγίνα, Βαγγέλη Κοντόπουλο, Κώστα Βόμβολο,Σωκράτη Σινόπουλο, Δημήτρη Νικολούδη, David Lynch,

Peter Salchev, Νίκο και Γιασεμή Σαραγούδα, Χρήστο Ζώτο, Γρηγόρη Καψάλη, Χρίστο Τσιαμούλη, Σόλωνα Λέκκα, Γλυκερία, Γιώργο Νταλάρα, Παναγιώτη Λάλεζα, Καριοφύλλη Δοϊτσίδη, Ziad Rajab, Talat Er, Δημήτρη Μπάρμπα, Μάρκο Σκούλιο, Σταύρο Παζαρέντζη,Ζαφείρη Μελά, Γιώργο Ψάλτη, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Ελένη Βιτάλη, Κώστα Μπραβάκη, Φίλιππο Τσαλαχούρη, Σοφία Εμφιετζή, και πολλούς άλλους. Έχει πάρει μέρος σε μουσικές εκδηλώσεις, μουσικά και μουσικοχορευτικά festivals, συναυλίες σε Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία, Σουηδία, Η.Π.Α., Γαλλία,Βέλγιο, Φιλανδία, Γερμανία, Κύπρο και Σερβία. Διδάσκει σε ωδεία και ιδιωτικά.

Συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε στις θεατρικές παραστάσεις «Δωδέκατη Νύχτα» (σκηνοθεσία Ε. Γαβριηλίδη), «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» (σκην. Ν. Νικολάου) «Από τις Βάκχες του Ευριπίδη» (σκην. Τ. Ράτζου) και ως μέλος του συγκροτήματος Λώξαντρα στην παράσταση «Λωξάνδρα» (σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη).

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις δίσκων των Λωξάντρα, των Μπρατιμιών, του Ziad Rajab, στα «κάτοπτρα» (επιμέλεια Ross Daly), του Ζαφείρη Μελά, του Γιώργου Νταλάρα, του Κώστα Μπραβάκη,, του Δημήτρη Νικολούδη και άλλων καλλιτεχνών. Μαζί με το Γιώργο Ψάλτη έχει ενορχηστρώσει τον δίσκο της Dilek Koc “Sevdalim aman”ενώ είναι υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις στον τελευταίο δισκο της Dilek Koc “Souvenir de Salonique

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1979 στις Σέρρες όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών παίζοντας Ντραμς σε τοπικές μπάντες, ενώ παράλληλα είχε ξεκινήσει η τριβή με το λαούτο (στεριανό και κρητικό) και την κιθάρα τα οποία είναι και τα δύο όργανα που ασχολείται μέχρι και σήμερα.

Είναι αυτοδίδακτος ενώ στην μετέπειτα πορεία του παρακολούθησε δύο master classes με τον Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) στο κρητικό λαούτο και ένα σεμινάριο με τον Ross Daly σε ανάπτυξη αυτοσχεδιασμού ύφος και στυλ.

Από το 1996 κ μετά ήτανε μόνιμο μέλος στα σχήματα: Ήχος κ Παράδοση - Δάρνακες - Συμφωνική ορχήστρα Αερόπουλου Λευτέρη. Στις αρχές του 2001 κατάφερε να επέμβει στο λαούτο μετά απο δύο χρόνια έρευνας και προσωπικής αναζήτησής και να γίνει ο δημιουργός του λεγόμενου ‘μπασολαούτου’ που παίζουν πλέον πολλοί λαουτιέρηδες ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα τα νέα δεδομένα του οργάνου να εξελίξουν το παίξιμο και το ίδιο το όργανο.

Έχει συνεργαστεί μουσικά με αρκετούς μουσικούς-τραγουδιστές και σχήματα όπως: Ματθαίος & Κώστας Τσαχουρίδης, Μίμης Πλέσσας, Μελίνα Ασλανίδου, Sarina Cross, Βασίλης Καρράς, Στάθης Νικολαίδης, Βασίλης Σκουλάς, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώργος & Νίκος Στρατάκης, Γεωργία Νταγάκη, Ψαρογιώργης, Αλέξης Παρχαρίδης, Πέλλα Νικολαΐδου, Μιχάλης Καλιοντζίδης, Ayub Ali, Αρετή Κετιμέ, Γρηγόρης Βαλτινός, Πασχάλης Τόνιος, Χρόνης Αηδονίδης, Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, Βαγγέλης Δημούδης, Dilek Cots, Ματθαίος Γιαννούλης, Σάββας Σιάτρας, Γιάννης Παπακώστας, Στέργιος Δαρδακούλης, Μάνος Κοτσαγγελίδης, Νίτσα Τσίτρα, Βαγγέλης Δασκαλούδης.

Έχει παίξει σε χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως:

Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίγυπτο: όπερα Καΐρου, όπερα Αλεξάνδρειας, Ρωσία: Μόσχα Μέγαρο Κρεμλίνου, Ανατολική Ρωσία: Εσεντουκί, Ανάπα, Ιράκ Αρμπίλ, Σουλεϊμανια, Αυστραλια: Μελβούρνη, Πέρθ, Σίδνεϊ, Αδελαιδα, Καναδάς: Τορόντο - Αγγλία Λονδίνο, Ελβετία: Ζυρίχη,Βέρνη, Σουηδία: Γκέτεμποργκ, Στοκχόλμη, ΠΓΔΜ: Σκόπια, Οχρίδα, Γερμανία: Ντύσσελντορφ, Στουτγκάρδη, Μόναχο, Βερολίνο, Δρέσδη, Αμβούργο, Χάγη, Κύπρος: Λευκωσία, Λεμεσός, Ιταλία: Μιλανο, Ρώμη, Σαν Μαρίνο, Βέλγιο: Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Ρουμανία: Βουκουρέστι, Ιάσιο, Κωστάντζα, Βουλγαρία: Σόφια, Μπάνσκο, Βάρνα, Φιλλιπούπολη καθώς και σε αρχαία κ σύγχρονα θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Έχει σημαντική παρουσία στο χώρο της δισκογραφίας καθώς εχει γράψει σε πολλές παραγωγές καλλιτεχνών όπως τους Ηχος κ Παράδοση, Μπρατιμια, Δαρνακες, Χρήστος Καλιοντζίδης, Αντώνης Πιλαλίδης, Οι αυγές του μινόρε, Ερασιτέχνες Εραστές, Βλαχόφωνα Σερρών, Νταρνάκικα Σερρών και πολλά single κομμάτια ως session μουσικός.

Σήμερα ειναι μόνιμο μέλος στα σχήματα: Μπρατίμια, Αδελφούς Τσαχουρίδη(Ψυχή & Σώμα)

contact cvs
bottom of page